Om livet i en studentkör i Åbo och ute i världen.

Okategoriserade

Japan, dag 1

28 aug , 2012, 13.54 Johnny

 

Så hade då dagen kommit. Dagen när BD intar den uppstigande solens rike, Japan. Denna erövring kommer att pågå i ca 2 veckor, och jag ska försöka hålla er up-to-date så ofta som jag kan.

Vi startade från Sibbe i Åbo kl 8.00 och flög först Hfors-München och sedan München-Tokyo (vad då omväg, det var billigare?!) och anlände alltså till Narita flygfält kl 10.15 lokal tid, så vi förlorade i princip ett dygn i resande, inklusive tidskillnaden. Japan är (av erfarenhet) ett land som inte vill använda epost utan endast använder fax, samt vägrar prata engelska, så tack och lov har vi Erika Ingo som är halvjapanska som kommer att fungera som vår guide/tolk, som mötte oss på flygfältet.

Vi begav oss till våra bussar, och fortsatte till Sensoji-templet på sightseeing innan det var dags att checka in på hotellet. Och här uppstod ju förstås turnéns första problem. Allting i Japan borde betalas i reda pengar(!), men vi hade förhandlat fram att vi skulle få betala hotellet med kreditkort. Dessvärre visade det sig att problem uppstod och efter ett samtal till Finland att kreditlaget hade lovat oss sex gånger större kreditgräns än vad vi faktiskt hade. Vi lyckades dock betala en av tre nätter med vårt kreditkort, så det blir spännande imorgon. Tack och lov har vi en duktig skattis i Åbo som försöker lösa vårt problem.

Efter att vi faktiskt fick checka in gick vi en bit bort från hotellet för att äta en gemensam middag vilket bestod av italienskt buffé (ingen vill få ripuli första kvällen…) med dricka som ingick.  Efter en lyckad ”sitz” spreds gänget. Vissa har sökt upp Tokyos hetaste nattliv, medan reseledare Boije och Nykvist drog sig tillbaka för att planera morgondagens besök på ambassaden och Finlands Japaninstitut.

En intressant sak är tidsskillnaden. I skrivande stund är klockan 16.55 i Finland, medan den är 22.55 i Japan. Dags att gå sova alltså, med tanke på morgondagens övning samt högtidliga besök 🙂

Läs också

Kommenteringen är stängd.