Om livet i en studentkör i Åbo och ute i världen.

Okategoriserade

Japan, dag 2

30 aug , 2012, 07.54 Johnny

 

Tredje dagen på turnén redan. Vart har tiden tagit vägen? I den här farten kommer turnén att vara över på nolltid.

Gårdagen började med övning för att lite värma upp gänget och få sångerna att sitta som de ska. Övningen hölls i hotellets konferensrum som hade plats för 20 personer. Det blev lite trångt för 40 pers och dirigent + elpiano att rymmas, men det gick. Efter övningen besökte vi Finlands Japaninstitut och bekantade oss med deras verksamhet. BD har tidigare besökt Finlands Rominstitut, och det finns två till, ett i Aten och ett i Damaskus. Kanske BD borde besöka dem också?

Efter lite sång på institutet delade vi upp gänget för att besöka olika delar av Tokyo, ett gäng besökte Ueno, en äldre del av Tokyo med många museer och gamla byggnader. Undertecknad besökte istället Shinjuku, riktigt centrala Tokyo, och fick se skyskrapor och många blinkande skyltar och katter… What’s up med japaner och katter? Animerade katter alltså, inte verkliga djur. De fanns överallt. Middag intogs också i Shinjuku-området och vi var ett litet gäng som hittade ett väldigt intressant ställe. Först gick vi upp två våningar, för att sen ledas in i en mörk och trång korridor där vi gick förbi ett kök som såg lite halvsuspekt ut. Sen kom vi ut i ett stort rum utan fönster med massa små bås med bord i, och allt målat i svart. Stället var helt tomt och vi började fundera vart f*n vi riktigt har kommit. Men sen blev vi invisade i ett bås där det fanns en pekskärm i änden av bordet, som fungerade som meny och kypare. Vi tryckte på vad vi ville äta och dricka på skärmen, och sen kom servitören springandes. Mycket effektivt. Borde vi teknikkåta och tystlåtna finnar införa liknande? Man behövde inte se någon annan, och man behövde inte prata med kyparen heller.

När maten var uppäten och dryckerna uppdruckna sökte vi oss tillbaka till hotellet och sedan ut på stan för att se vad som fanns här omkring oss. Kvällen avslutades på hotellets innergård med en stor del av gänget. Mycket trevligt.

Läs också

Kommenteringen är stängd.