Om livet i en studentkör i Åbo och ute i världen.

Okategoriserade

Japan, dag 3-6

2 sep , 2012, 14.42 Johnny

 

Mycket att stå i, mycket att se. Därför har bloggen inte uppdaterats fullt så mycket ännu. Dessutom har vi varit ute på landsbygden till idag. Egentligen är vi kvar ute på landsbygden, för här i Matsumoto bor ”endast” 240 000.

Nåja, lets go the scenic route.
Dag 3.

Konsert i Tokyo hörde till höjdpunkterna. 3/4 av publiken köpte skivor, och nej, publiken bestod inte av 4 personer 🙂 Efteråt blev det individuella äventyr i Tokyos nattliv och många intressanta historier berättades dagen efter.

Dag 4.
Dagen vi åkte från Tokyo. På vår väg mot Bessho stannade vi i Suwa och fick en privat guidning i Masumi Sake Brewery (de har inga guidningar vanligtvis) där vi fick lära oss mera om tillverkningen av sake samt provsmaka 3 olika saken samt ett destillat av sake. På kvällen ankom vi till Bessho Onsen vilket är en traditionellt japanskt ryoka där vi fick bada i varma källor och ”fick” klä oss i yukatan och inta en traditionell 14-rätters japansk middag sittandes på golvet. Efter sov vi på golven i våra ”stugor” i vilka vi absolut inte fick använda skor, utan endast tofflor.

Dag 5.
Den hittills mest spännande dagen. Vi skulle åka från Bessho till Koumi där vi skulle övernatta och uppträda i ”Finland Village”. Det visade sig vara importerade Honka-stockstugor som vi sov i. Vi hade en mycket lyckad konsert i en överfull sal, och publiken ropade gång på gång ”more, more!” och många av publiken rördes till tårar av vår japanska sång Sakura. När vi dessutom körde Finlandia som extranummer kom det stående ovationer. Efter konserten i ”Järvi-hall” hade vi lite samkväm med en lokal kör som också uppträdde under vår konsert. Där tände ”Finland-assosiation” sen en ”kokko” som tydligen var världens sevärdhet.. Vi hade en mycket trevlig kväll och kallade också Koike-san till medlem för all hans hjälp samt att vi fick billigare boende i Finlandsbyn eftersom vi hade en gratiskonsert i Järvi-hall. Han var dessutom ordförande för Koumis ”Finland-assosiation” och bugade sig dubbel när jag presenterade mig som president of the choir 😀 Japanerna är väldigt kära i hierarki.

Dag 6.
Imorse startade vi mot ”byn” Matsumoto. Koumi låg väldigt högt upp i bergen så på väg ner mot ”dalen” fick vi väldigt fina bilder på utsikten, t.ex. över en dal från en bro på över 150 meters höjd. När vi kom till Matsumoto började vi med traditionell 10-rätters japansk lunch och sedan begav vi oss till slottet i Matsumoto vilket hör till Unescos världsarvslista. Mycket intressant vandring över sex våningar där trapporna hade som mest 40 cm mellan trappstegen. Tur att vi hade långa ben iaf… Efter slottet var det fritt hopp och lek och reseledarna Boije och Nykvist hittade en europeisk pub där vi åt fantastiskt kött och drack god öl efter all japansk mat. Ni där hemma som tänker att japansk mat är väldigt exotiskt och gott, kanske inte vill äta 10- till 14-rätter fisk/grönsaker/friterat/soppa/nudlar/ris/sojasåsx1000/kött/till doft, smak och konsistens odenifierbara saker flera gånger om dan…  Nu är klockan 17.40 hemma i Finland och 23.40 här i Matsumoto, så det är dags att avsluta dagen. Imorgon är det Kamikochi som gäller, där det lär finnas Japans finaste utsikter och skilda vägar endast tillåtna för turistbussar. Får se vad Kamikochi har att erbjuda, på vår väg till Nagoya. Stay tuned 😉

Läs också

Kommenteringen är stängd.