Om livet i en studentkör i Åbo och ute i världen.

Okategoriserade

Japan, dag 8-9

5 sep , 2012, 13.29 Johnny

 

Har vi verkligen varit på turné i 9 dagar? Visst, hotellrummen börjar se bekanta ut (vi sover på samma hotellkedja nästan hela turnén) och gänget börjar se bekant ut i bussen, och folk börjar känna igen kommandot ”LUKU!” men 9 dagar? Mycket måste ju tillskrivas det ständiga programmet. Det skulle nog ha känt som en mycket lång turné om vi t.ex. ännu skulle vara i Tokyo även om det är typ 20 kvadratkilometer stad med mycket att se.

Igår stod då konsert i Nagoya på programmet i en trevlig konsertsal med mycket bra akustik. Kören övade flitigt under dagen och fick sedan stående ovationer efter att vi sjöng Finlandia.

Idag har vi förflyttat oss till Kyoto och har besökt flera sevärdheter redan. Dock hade vi en ny buss, med en inte så effektiv AC… Temperaturen på utsidan låg på ca 32 grader, trots att det var molnigt, men med en luftfuktighet på knappa 90 procent… Behöver jag ens nämna att folk svettades något? Doften av manskör blev påtaglig så fort busschauffören stannade motorn och all luftkonditionering försvann. Det är också en av upplevelserna med att vara på turné. Doften var ändå något mera pikant än den i Barcelona 2009 när det var 30 grader ute och hoStellet saknade AC och vi bodde 14 pers i ett rum.

Det blir en intressant dag också imorgon med utflykt till Yamazaki whiskydestilleri och templet i Nara.

Läs också

Kommenteringen är stängd.