Om livet i en studentkör i Åbo och ute i världen.

Okategoriserade

Japan, dag 11-12

8 sep , 2012, 11.40 Johnny

 

Vilken avslutning på det egentliga programmet under turnén! Konsert i Kyoto inför dryga 400 personer! Kören skärpte verkligen till sig och gjorde sin bästa konsert under hela turnén, och alla var nöjda med sin insats. Efteråt blev det gemensam middag på en restaurang som befann sig på ett tak. Dock ”bara” på femte våningen, men ändå. Utsikten var väldigt trevlig, och ännu trevligare var stämningen. Vi kallade också en till medlem, Shibata-san, som varit kontaktperson i Kyoto och som skötte alla arrangemang för oss. Han var också väldigt nöjd över sin utmärkelse. En rolig sak var att Koike-san som vi kallade till medlem i Koumi hade träffat Jyrki Katainen i Tokyo härom dagen och berättat hur stolt han var över att ha blivit kallad medlem i BD. Om Katainen visste vem BD var förtäljer dock inte historien, men han hade iaf varit glad för att en finsk kör samarbetat med Finland Association i Koumi. Efter den gemensamma middagen splittrades gänget i Kyotos nattliv och vissa hade tydligen en vildare natt än andra utgående från dagens bussfärd till Osaka.

Imorse var det då dags att söka oss vidare till Osaka för några lediga dagar innan vi åker tillbaka till Tokyo och åker hem. Bussresan tog inte länge, men många goda skratt förekom när historierna från natten började berättas. Det märks att gänget har bondat med varandra. Nu umgås folk utöver ”stämgränserna” och med helt andra personer än man har sett t.ex. i Klubben att folk har umgåtts med. Mycket trevligt att se! Det knyts faktiskt särskilda vänskapsband under turnéer, som förhoppningsvis står sig länge. Det är nog allt något speciellt med att sjunga i kör, och ännu mer speciellt att åka på turné. Vi ska hoppas att det också blir stor uppslutning på kommande turnéer så att ännu flera vänskapsband kan uppstå mellan djäknarna!

Idag gick vi runt i Osakas centrum lite och tittade och alla verkade ha kommit till samma slutsats. Det finns jäkligt mycket japaner i det här landet… När det är över 30 meter lång och 5 meter bred kö, bara för att korsa en gata… Men, det är ju iaf intressant att se hur olikt Japan är från Finland. Jag tror nog inte att någon ångrar att de anmälde sig till den här turnén.

Imorgon är det helt ledigt som gäller, och många har talat om att åka till beachen. Vädret ska vara delvis molnigt, men ändå 30 grader varmt. Borde ju vara ganska optimalt beachväder!

Läs också

Kommenteringen är stängd.