Om livet i en studentkör i Åbo och ute i världen.

Okategoriserade

Japan, dag 13-14

10 sep , 2012, 16.32 Johnny

 

Sista kvällen i Japan nu. Otroligt att det har gått två veckor sedan vi lämnade Åbo. Många börjar nog vara lite trötta på turnélivet och den japanska maten, själv längtar jag bl.a. efter egen säng och potatis!

Igår var det stranden som gällde för hela slanten. Vi var dryga 10 djäknar som friskt tog expresståget från Osaka ut till stranden förbi Kobe där dagen tillbringades. Trots att det var mulet största delen av dagen lyckades ändå många, inklusive jag, bränna oss. Så det gör lite ont idag i kroppen trots diverse salvor och krämer man använt idag, en dag för sent… Senare på kvällen var vi ett gäng som sökte mat och någon öl att släcka törsten med och kvällen slutade med nattklubbsbesök utöver det vanliga. Det visade sig ganska snabbt att klubben ägdes av Yakuzan, och det syntes tydligt vilka de var. Tatuerade män i varierande åldrar som alla andra på klubben undvek. I ett skede kom de också och hälsade på oss västerlänningar (eftersom vi avvek ganska bra från resten av klientelet). De var egentligen ganska chilla killar, men man förstod ju nog att man inte skulle reta upp dem. Men det var en trevlig klubb och vi trivdes!

Idag har det dock varit mindre fest och mera buss (trots att dessa två brukar kunna kombineras ganska bra på BD-turnéer) när vi åkte från Osaka tillbaka till Tokyo. Vi stannade till vid Fuji-berget och fortsatte sedan ut till Narita där vi nu befinner oss på kort avstånd från flygfältet. Utcheckning imorgon klockan 10, flyget lyfter 12.40 och sedan landar vi på finsk mark 22.50. Konstig men skön känsla. Det har varit en overklig turné. Allt vi har gjort och upplevt och varit ett så intimt gäng som levt så nära inpå varandra under så pass lång tid. Vissa tvingas anpassa sig till vardagen direkt på onsdag morgon, men själv får jag ta det lugnt några dagar innan vardagen kommer och slår mig också i ansiktet.

Läs också

En kommentar

  1. Pia skriver:

    Tusen tack för trevliga blogginlägg! Resan verkar ha varit lyckad på alla sätt.

    Hälsar mamma till en som var med.

Kommenteringen är stängd.