Om livet i en studentkör i Åbo och ute i världen.

Okategoriserade

Allting nytt på västfronten

2 apr , 2014, 20.34 Maunu

 

Det har varit tyst på BD-bloggen i över ett år men nu är vi tillbaka! Mycket har hänt i denna livskraftiga förening men låt oss inte blicka tillbaka utan framåt. Lördagen 5.4 så smäller det i Solennitetssalen när BD framför The Drunken Sailor -konserten! En konsert med inslag av andlighet, havets dån och sommarvärme. Detta är dock bara en av vårens höjdpunkter.

 

 TDS

 

I slutet av april styr kören kosan mot Tartu i Estland för att träffa sina sångarbröder och -systrar från andra studentkörer i Norden och Estland. Detta spektakel ordnas vart tredje år och vi lovar ett noggrant (nästan)livereportage från plats!

NSSS

Temat för festivalen är Me – We

Från Estland återkommer vi passligt till Vappen för att än en gång sjunga in våren på Vårdberget. Länge hinner vi dock inte fira, för tidigt på följande morgon startar 40 sångare och dirigenten mot Cork, Irland! Där väntar Fleischmann International Trophy Competition, vårens huvudmål. Mycket arbete har gjorts under våren, men en månad har vi ännu kvar för finslipning av vårt spännande bidrag! Utöver lördagens konsert kommer vi tillägna helgen för övning under ledning av sångpedagogen Sören Lillkung som ska hjälpa gräva fram körens fulla potential så att man inte behöver komma hem med tomma händer!

Återstående tid tills festivalen i Cork börjar!

Återstående tid tills festivalen i Cork börjar!

En mycket taggad och ivrig kör väntar på allt det som den kommande månaden har att ge! Följ med i svängarna via BD-bloggen för att vara up-to-date!

-SO Sele & VO Maunu

Läs också

Kommenteringen är stängd.