Om livet i en studentkör i Åbo och ute i världen.

Okategoriserade

Good morning, Tartu!

25 apr , 2014, 10.52 Maunu

 

Första dagen av NSSS har avklarats, en lång men desto givande dag!

Efter klockan fem på morgonen den 24 april började det hända vid Sibbe när dryga 60 sångare, 30ish från både BD och Florakören sakta men säkert dök upp för att påbörja resan mot Tartu. Fiilisen i bussen var bra och atmosfären livlig, trots att de flesta bara hade fått 0-4 timmar sömn under den föregående natten.

Hitta bevis att vi är i Åbo :)
Hitta bevis att vi är i Åbo 🙂

 

I huvudstaden steg vi ombord M/S Finlandia, som fick ta oss över viken. Efter frukosten tackade vi Eckerös intendent, som tillsammans med rederiet hade varit ytterst hjälpsam. Tack Eckerö Line!

Tack Åsa!

Brahe Djäknar tackade som sig bör!

Från Tallinn till Tartu fick vi även lite sällskap i bussen när fyra sångare från Stockholms Akademiska Damkör delade vår buss och underhöll oss under resan.

Efter tio timmars resande kom vi äntligen fram till Tartu! Länge fick vi dock inte vara på Rehe Hotell efter incheckningen före bussen tog oss till centrum och festivalens öppningsceremoni. Inspirerande tal och förstås mycket sång var på programmet varefter vi, tillsammans med vår systerkör, tog oss till konsertlokalen i det lokala universitetets Assembly Hall.

Helt okej med folk!

Helt okej med folk!

Fyra körer och en knapp halv timme var. BD tog scenen som andra och en trött men laddad kör klättrade på scen.

Ordföranden just före vi stiger på scen

Ordföranden just före vi stiger på scen

Salen var relativt stor och vi blev positivt överraskade när vi insåg att salen var proppfull! Det gav säkert lite ekstra till prestationen och konserten var en stor framgång! Speciellt den estniska kompositörens Veljo Tormis två stycken, Tõmbtuul och Incantatio Maris Aestuosi fick publiken att vråla.

Efter en sådan succé var nog en sitz mer än på sin plats! Utöver vår systerkör delade vi lokalen med två norska körer, som tillsammans med oss stämde in i Sangerhilsen och även annars underhöll oss med sin egen repertoar under kvällens lopp.

Med tanke på hur lång dagen varit orkade överraskande många djäknar ännu ta sig till festivalklubben för att möta sångarbröder och -systrar från andra körer. Många bekanta och samarbetspartners från de senaste åren hade också hittat sin väg dit och det var trevligt att få byta några ord med dem.

Till sist kunde man inte ignorera John Blund mera, utan måste styra kosan mot hotellen och den  egna säng som väntade där.

En till solig dag påbörjades i gott sällskap runt frukostborden före den gemensamma galakonssertsövningen och dagens övriga program som ännu väntar oss!

Hälsningar från frukosten!

Hälsningar från frukosten!

 

 

 

Läs också

Kommenteringen är stängd.