Om livet i en studentkör i Åbo och ute i världen.

Okategoriserade

Skivbandning

13 mar , 2017, 16.57 Otto

 

På lördags-förmiddagen begav sig ett större gäng djäknar genom staden, med Martinskyrkan som destination. På programmet stod nämligen skivbandning inför vår dirigents, Uffes, kommande skiva, Visions. Fredagskvällen hade tillbringats i Sibeliusmuseum, där vi en sista gång sjungit igenom och finslipat BD’s del till skivan.

– Foto Markus Holopainen

Vi sjöng igenom sångerna många gånger, tills allt satt där det skulle, och tillbringade således ca sex timmar i bandningens tecken. Vi tog om styckena många gånger, eftersom inbandningar är känsligare än live-uppträdanden. Alla småfel märks, och så måste man leva med dem förevigade, ifall man inte råkar göra allt perfekt första gången.

Medan vi hade lunchpaus, stack Flora in och finslipade några takter i sin del till skivan.

Skivan innehåller enbart verk skrivna av Uffe, inspelade av Florakören, Key Ensemble, Exaudio, BD, och Akademiska Orkestern. BD’s del var den sista, och nu är allting inspelat. BD agerar producent för skivan, och vi kommer att ordna skivrelease under jubileumsveckan i maj, närmare bestämt tisdagen 9.5.

– Design Martin Larsson

Vi bandande in Musik för manskör i tre satser, samt Floden, vilka vi också ingår i repertoaren för jubileumskonserten. En stor del av övningstiden för denna har gått åt till finslipa dessa sånger, men när vi nu lärt oss dem, så har vi desto mer tid över för den övriga repertoaren.

– Otto

Läs också

Kommenteringen är stängd.