Om livet i en studentkör i Åbo och ute i världen.

Okategoriserade

Sommarledigt

24 maj , 2012, 13.13 Johnny

 

Det är jubbe +12 idag. Tolv dagar sedan jubbe och flera gånger har jag funderat om min telefon har varit trasig när den inte har ringt konstant, men sedan har jag konstaterat att jubbet är över och allt har lugnat ner sig. Jubileet gick väldigt bra, och vi har fått enormt mycket komplimanger för hur bra allting gick. Och det gick faktiskt mycket bra. Lite småsaker som ingen hade tänkt på som uppenbarade sig, men tack vare en mycket flexibel jubbekommitté och styrelse förlöpte det mesta bakom kulisserna och alla var nöjda. Vi fick många trevliga hälsningar av vänner och bekanta från när och fjärran och många nya kontakter knöts och ny vänskap uppstod. Vi fick inbjudningar till vänkörer i Sverige och Norge, så vi får försöka besöka dem inom en överskådlig framtid.

Igår höll vi också vårens sista styrelsemöte och det var mest ett rutinmöte där lite saker behövde klubbas igenom och protokollföras för sakens skull. En bra genomgång av Japanturnén gjordes också, så det var ett bra möte som avslutades med skumpa för att fira en hektisk men lyckad vår. Efteråt blev det lite footbag-övande inför Japan. Alla i BD kommer att vara proffs på footbag efter Japan, men vi tänkte att det skadar ju inte att öva lite före också.

För den som inte känner till fenomenet med BD och footbag, så kan det förklaras genom att så fort det finns lite dötid på en turné, kommer en footbag fram, och det som annars kunde bli lång och tråkig väntan, förvandlas plötsligt till blodigt allvar när footbagen börjar sparkas genom gänget. Nåja, blodigt allvar är det inte. Det är bara fråga om en rolig sysselsättning som hjälper blyga nybörjare att komma in i gänget vilket alltid är trevligt.

Nästa på programmet borde vara FuSK-träff (Fula SlipsKlubben är en av BDs ”underföreningar”) där det enligt rykte ska grillas en kalv. Mycken sång ska sjungas och en och annan god öl drickas till kalven. Efter det blir det gemensam sommarträff med Flora och sedan är det dags för övningshelg och Japanturné. Men allra först har vi en styrelseträff på lördag med Flora och Lyran och Akademen som kommer från Helsingfors. Lite rundvandring i Åbo står på agendan och lite diskussion vad vi kan lära oss av varandra. Fjolårets styrelseträff i Hfors var mycket lyckad, så vi får hoppas att årets också blir det. Nästa vecka tar vi sikte på Katedralskolans studentdimission där vi sjunger åt alla nybakade studenter, varefter vi besöker några väl valda nyblivna studentskors studentfester, till deras stora förvåning och enorma glädje, och föräldrarnas minst lika stora chock.

Men, nu är det officiellt sommarledigt från de administrativa sakerna som rör BD. Nu är det åbåt, footbag och chill med BD/Flora-gäng som gäller tills augusti.

Läs också

Kommenteringen är stängd.