Om livet i en studentkör i Åbo och ute i världen.

Okategoriserade

Övningshelg och kvartettävling

12 apr , 2017, 13.31 Otto

 

På förmiddagen den första april samlades en liten skara djäknar under valven i Sibeliusmuséet för att öva repertoaren inför Jubileet. Kvällen före hade samma skara plikttroget samlats i samma utrymme i exakt samma syfte. Övningen framskred i vanlig ordning till lunchen, varefter deltagarantalet tiodubblades!

Helgen kombinerades nämligen med en övning för jubileumskören, så en massa äldre djäknar infann sig för att öva igenom den gemensamma delen av repertoaren. Sällan har auditoriet varit så fullt, eller dorkafortena varit så dorka. Det var en sann glädje att se, och framför allt höra, gamylernas entusiasm! Men tack vare detta kunde många aktiva sångare spara lite på rösten.

Efter övningen var det nämligen dags för BD’s årliga kvartettävling, detta år öppnad för alla FSM’s körer med anledning av jubileumsåret. Representerande kvartetter från bl.a. Åbo Sångarbröder Mucises Amantes och Mariehamnskvartetten närvarade. Alla kvartetter hade dock någon anknytning till BD.

Tävlingen gick till som så: Varje kvartett sjöng ett obligatoriskt stycke (detta år Aarre Merikantos Keinu) samt ett valfritt stycke i TTBB arrangemang. Som domare fungerade denna gång Sören Lillkung och Mats Lillhannus.

 

3P1G:
Peik Nordström
Mathias Waenerberg
Martin Larsson
Mikael Ilomäki
Valfritt stycke: ”Loch Lomond” – Trad/Arr: Jonathan Quick

 

The Renewables:
Robert Helin
Andreas Söderholm
Johan Werkelin
Sam Fröjdö
Valfritt stycke: ”Nokturn” – Sam Fröjdö/Text Edith Södergran

 

The Inbetweeners:
Peik Nordström
Otto Lindén
Walter Stål
Andreas Näsman
Valfritt stycke: ”One Last Song” – Michael McGlynn

 

De förlorade fåren:
Johan Selenius
Andreas Söderholm
Robert Louhimies
Zacharias Aarnio
Valfritt stycke: ”Hiiden orjien laulu” – Selim Palmgren/Text Larin-Kyösti

 

SSK (Stiliga Segerkvartetten):
Sebastian Sandström
Mathias Waenerberg
Martin Larsson
Andreas Näsman
Valfritt stycke: “Hakkame Mehed Minema” – Gustav Ernesaks

 

4Play:
Tom Björkman
Stefan Kalmer
Mikael Lönnqvist
Peter Rikberg
Valfritt stycke: ”Kom och var du mitt täcke” – Roine Jansson (text L. Hulden)

 

En Jamare:
Fredrik Bärg
Johan Werkelin
Johan Berg
Anders Stendal
Valfritt stycke: ”Fix You” – Coldplay/Arr: Patrick Wingren

 

Die Funky Meistersinger:
Fredrik Bärg
Andreas Söderholm
Robin Sjöstrand
Zacharias Aarnio
Valfritt stycke:”Märk hur vår skugga” – C.M.Bellman/arr. Henrik Otto Donner

 

Top 3:
4Play
The Inbetweeners
Die Funky Meistersinger

Förstapristagarna 4Play, som representerade Mariehamnskvartetten, fick med sig en flaska bubbligt, samt en gratis bankett till jubileet per man. John Rosas-pokalen gick till bästa BD-kvartett, vilket i det här fallet var The Inbetweeners.

Kvällen avslutades i vanlig ordning med en körsitz, vilken gav ett litet försmak på det kommande jubileet, i och med att många generationer körsångare och traditioner samlades. Det var åter igen härligt att få uppleva den entusiasm med vilken de äldre sångarna deltog i sångerna.
Vi ses igen på Jubileet!
Otto

Läs också

Kommenteringen är stängd.