Om livet i en studentkör i Åbo och ute i världen.

Okategoriserade

En styrelseordförandes saga

17 apr , 2012, 19.05 Johnny

 

Onsdag, 10.11.2010. Klockan 22.35. Studentkören Brahe Djäknar rf har höstmöte och ordförandeklubban har just fallit i bordet och en ny styrelseordförande för det kommande verksamhetsåret är vald.

Jag visste inte riktigt vad jag skulle ha för förväntningar inför det kommande året, men eftersom jag hade suttit i 2010-års styrelse som klubbhövding hade jag ett hum om hur BDs styrelse fungerade, men mycket återstod att lära sig. Och vilket år det skulle bli. Hektiska program som Nordisk StudentSångarStämma i Linköping skulle avklaras och likaså folkoperan Henrik och Häxhammaren och FinlandsSvenska Manssångarförbundets 75-årsjubileum. Dessutom skulle ju vår traditionella kyrkokonsert någonstans i landet avverkas och adventskonserterna i Åbo domkyrka med sina långa traditioner. Hur skulle allt hinnas med, och hur skulle jag kunna leda styrelsen att genomföra allt detta? Sist och slutligen förflöt året nästan helt smärtfritt och jag blev väldigt många erfarenheter rikare, och styrelsejobbet hade än en gång gett mersmak.

Onsdag, 09.11.2011. Klockan 22.20. Återigen har BD höstmöte och jag har blivit omvald att fortsätta ett år till som styrelseordförande för jubileumsåret 2012. Med 2011 års positiva erfarenheter i bakfickan åtar jag mig gärna uppdraget, och hittills har allt överlag gått bra, och det börjar märkas nu att vårt 75-årsjubileum är i antågande när jag får närmare 50 mejl vissa dagar och 95% av dessa berör BD. Men det är bara att bita ihop och läsa igenom alla och sedan börja svara på de mest brådskande direkt. Som tur är det mindre än en månad kvar till jubileet och drygt 4 månader tills vi åker iväg på jubileumsturné till Japan.

Dock är styrelsen mycket motiverad, och jag är övertygad om att resten av året också kommer att bli mycket bra.  Så följ oss gärna här på bloggen och läs hur året fortskrider!

/Johnny

Läs också

Kommenteringen är stängd.